Download Spalovač mrtvol Free Audio Books

Mention Books In Pursuance Of Spalovač mrtvol

Original Title: Spalovač mrtvol
ISBN: 8020711279 (ISBN13: 9788020711274)
Edition Language: Czech
Characters: Karel Kopfrkingl, Lakmé, Zina, Mili
Setting: Prague (Praha),1938(Czech Republic)
Download Spalovač mrtvol  Free Audio Books
Spalovač mrtvol Hardcover | Pages: 144 pages
Rating: 4.12 | 2844 Users | 120 Reviews

Relation Supposing Books Spalovač mrtvol

Příběh o "spalovači mrtvol", trochu podivínském a pilném zaměstnanci pražského krematoria Karlu Kopfrkinglovi, patří do prvního období spisovatelovy tvorby. Vyšel roku 1967 a spojoval bolestnou reakci na předválečné dramatické situace republiky a celé Evropy s groteskními a "černými" psychologickými a dějovými motivy. Jestliže se tato próza označuje jako psychologický horor, správně to vystihuje autorovu a vypravěčovu fascinaci zlem a smrtí. Charakterizovala i titulní postavu, jež se v průběhu překotných událostí a pod vlivem mefistofelského přítele ochotně přizpůsobovala nabídnuté příležitosti ke kariéře "vyvoleného" a končila vraždami a izolací.
Je ovšem třeba připočítat smutně ironický Fuksův vypravěčský styl, který jakoby neosobně, věcně nebo cituplně vede dialogy a popisuje a "hraje". Působí nejenom drasticky, ale i panoptikálně.
Příběh, odehrávající se na samém konci 30. let v pražských kulisách v době mnichovské kapitulace a okupace, působí až obludně logickým vývojem "malého" člověka k přijetí zla; patologický případ sleduje až k dovětku s datem pětačtyřicátého roku. Díky vnitřnímu napětí lidského příběhu a literárním kvalitám a rovněž díky úspěšnému filmovému zpracování se Spalovač mrtvol počítá k nejlepším prózám Ladislava Fukse.

Point About Books Spalovač mrtvol

Title:Spalovač mrtvol
Author:Ladislav Fuks
Book Format:Hardcover
Book Edition:Anniversary Edition
Pages:Pages: 144 pages
Published:February 2003 by Odeon (first published 1967)
Categories:European Literature. Czech Literature. Classics. Fiction. Academic. School. Horror

Rating About Books Spalovač mrtvol
Ratings: 4.12 From 2844 Users | 120 Reviews

Rate About Books Spalovač mrtvol
"Co kdybych tě, má drahá, oběsil?"A audiokniha v podání Miroslava Táborského je skvělá.

Dobře, já věděla, že je to zvláštní dílo, říkali to všichni kolem mě, co to četli. Ale že to bude až takové psycho, to jsem fakt netušila. A to se pan Kopfrkingl zdál celkem.. milý? Romantický? A nejhorší na tom je, že si to všechno dokázal tak ospravedlnit, že snad ani nesmýšlel nijak zle. Proto se nedá brát jako záporná postava. Prostě.. až příliš ovlivněný dobou. Takových asi byla spousta. Hvězdička navíc pro Miroslava Táborského, který to přečetl tak, že mě občas fakt mrazilo. A dáma s pérem

Главният герой, господин крематорът, не ми хареса още в началото. Приказва прекалено много, компетентен по всички въпроси и много добре запознат с процеса на кремиране. Тъй както много обичаше жена си и деца си, така извърши чудовищно престъпление срещу тях, грях, който никой не може да му прости, дори Господ и на всичкото отгоре нямаше грам чувство за вина. Изключително много ми допадна стила на писане на Ладислав Фукс, начина, по който разкрива характера на своя главен герой.

Co kdybych tě oběsil? Jedna z knih z oné "povinné" četby, po které stojí za to sáhnout, i když máte školní léta za sebou. Doporučuji také výborný film s Rudolfem Hrušínským. :-)

Mr. Kopfrkingl lives in Prague, Czechoslovakia, and works as an undertaker in a crematorium. He hates war and violence, and is enchanted by Tibetan Buddhism. He is a loving father and husband, and the perfect citizen. Seemingly. He keeps repeating what seems to be his goal in life to reduce other peoples suffering. But is it, really? He seems to be more interested in material gifts his friend, Willi, is getting out of growing closer to the Fascist elements in the country, and to the Germans who

A young friend of mine encouraged me to finally read this novel. Her school had invited her class to a theater production of the book at the prestigious Stavovské Divadlo (National Scene) in Prague. She was impressed with the performance, but expressed the following assessment of the play itself: It was psychopathic and it gave me nightmares. Like many people outside of the Czech and Slovak Republics, I was familiar with Ladislav Fuks short novel through its film adaptation by Juraj Herz. The

I really like the idea of several characters appearing repeatedly as the story continues, I believe that it helepd to create a confined but ironic mood. Karl Kopfrkingl is one of the most unique, significant (and scary) heroes of all time. The way the author catured his behaviour and his inner psychology is stunning.

0 Comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.